Mist

Door dcm360 op dinsdag 9 november 2010 00:13 - Reacties (7)
Categorie: Diversen, Views: 3.495

Langzaam komen de weilanden en akkers voorbij. Een dikke laag mist maakt het een sprookjesachtig zicht met zo hier en daar de vage gestalten van koeien die geen poten lijken te hebben.
Ik loop over een smal weggetje tussen de weilanden door. Rechts van me zie ik een ik een half ineengezakt hek. Geen idee waarom, maar ineens krijg ik de onweerstaanbare neiging om over het hek te klimmen, het weiland in.
Enkele koeien kijken nieuwsgierig om, maar ik loop door alsof ik zeker weet waar ik naartoe loop. De mist lijkt dikker te worden, zo dik dat ik ternauwernood nog kan ontdekken dat het weiland 1 stap verder vervangen werd door een sloot.
Ik wil naar de overkant, maar ik heb geen idee hoe. Ik besluit langs de sloot verder te lopen totdat ik ergens kan oversteken. Opeens valt het me op dat het gras van het weiland hoger begint te worden. Doorploeterend door het steeds hoger wordende gras vind ik eindelijk waar ik naar op zoek ben: een plaats om over de sloot te komen.
Raar, denk ik nog bij mezelf als ik de ophaalbrug oversteek, en eenmaal aan de overkant van de brug blijkt ook het weiland opgehouden te zijn. Een smal bospad kronkelt tussen de dicht opeengepakte en in dichte mist gehulde bomen. Ik volg het pad alsof ik altijd al geweten had dat ik hier verder moet.
Ik weet niet of ik nu minuten of uren gelopen heb, maar uiteindelijk wordt het pad wijder en eindigt op een open plek. Ik kijk voorzichtig rond, niet geheel zeker van wat er zou komen en zelfs maar waarom ik hier eigenlijk was in de eerste plaats.
Na enkele minuten valt het me op dat ik gevolgd wordt. Ik kijk om en zie daar een meisje zitten aan de bosrand waar ik net nog voorbijliep. Het is duidelijk waarom ik hier ben gekomen, ik ben hier gekomen voor haar en zij blijkbaar voor mij. Na enkele seconden besluit ik naast haar te gaan zitten, en terwijl ik naar haar toe loop blijft ze me met haar blik volgen. Wanneer ik zit duurt het even voordat ik de moed kan verzamelen om haar aan te kijken.
Ik draai mijn hoofd opzij, waarna twee bekend uitziende helderblauwe ogen terugkijken naar de mijne. Beiden lijken we even te twijfelen, maar dan bewegen we onze hoofden naar elkaar.
Het bos schudt. Nauwelijks merk ik het als mijn lippen de hare bijna raken. De hele wereld lijkt te schommelen.
De lippen en helderblauwe ogen verdwijnen. Ik knippen even met mijn ogen en de wereld is nu blauw en schommelend. Ik knipper nogmaals, bij het sluiten van mijn ogen nog steeds haar ogen in gedachten.
Ik open mijn ogen nu helemaal en kijk opzij, terwijl de wereld nogmaals schommelt. De wereld heeft de vaste vormen aangenomen van een treinstel van de NS, die net na enkele wissels het station binnenrijdt. Ik kijk snel om me heen. Voor me verdwijnt een meisje met helderblauwe ogen door de schuifdeur. Ze is en lijkt een droom uit een ver verleden.

Volgende: Midden in de zomer 11-'09 Midden in de zomer

Reacties


Door Taz 79, dinsdag 9 november 2010 05:23

Wat voor een mist heb jij ontwikkeld voordat je in die trein stapte, of kwam dat van "das grass"? }>

Door Tweakers user melcon, dinsdag 9 november 2010 08:50

Leuk geschreven :)

(is het niet het pad wordt wijder?)

Door Tweakers user dcm360, dinsdag 9 november 2010 09:04

melcon schreef op dinsdag 09 november 2010 @ 08:50:
Leuk geschreven :)

(is het niet het pad wordt wijder?)
Dankjewel :)
En idd aangepast, ik gok dat de weilanden nog een beetje invloed hadden op het weiijder worderde pad...

Door Tweakers user melcon, dinsdag 9 november 2010 14:09

Daar lijkt het wel op ja :P

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 9 november 2010 15:28

wijder wordende pad(do) ??? - mare, dat kind in die trein was ze lekker?

Door Tweakers user dcm360, dinsdag 9 november 2010 21:21

Strikt genomen is dit verhaaltje eigenlijk fictie, maar stiekem toch wel ja :)

Overigens was ik hooguit wat slaperig op het moment dat ik stukje schreef, namelijk een half uur voor de posttijd. Het verhaal zelf had ik een tijdje geleden al bedacht, maar nu ik wat vertraging had toch maar eens uitgewerkt.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 9 november 2010 21:26]


Door Tweakers user Herman, vrijdag 21 januari 2011 00:22

Leuk geschreven :D

Wanneer komt je volgende? ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 21 januari 2011 00:28]


Reageren is niet meer mogelijk