Weg met Balkenende!?

Door dcm360 op dinsdag 10 november 2009 23:21 - Reacties (20)
CategorieŽn: Oude doos, Politiek, Views: 5.651

Inleiding/disclaimer/lees dit eerst even
En jawel, ik leef nog :) Sinds mn laatste post ben ik niet zo veel meer aan schrijven toegekomen, op werk voor school na. Vandaar nu de ‘oude doos’. Ik pak een tekst die ik al eerder geschreven heb en plaats die hier. Meningen in deze stukken hoeven niet (meer) per se overeen te komen met mijn huidige mening, dus kijk niet raar als je denkt ertegenin te gaan en ik reageer met ‘helemaal gelijk’ ;)
De tekst hieronder in eigenlijk nog vrij recent, en geschreven voor Nederlands. De originele titel was ‘Op naar Europa!’, en is een beetje aangepast om hier te kunnen plaatsen. Veel leesplezier of duik gerust weg ;)

Weg met Balkenende!?
Al voor een langere tijd wordt onze minister-president Jan-Peter Balkenende genoemd als geschikte kandidaat om de eerste president van Europa te worden. Dus moeten we Balkenende laten gaan, of houden wij hem hier?

Uit onderzoek is gebleken dat de bevolking van Nederland Balkenende een serieuze kandidaat vindt om de Europese president te worden. Hij zou voldoende connecties hebben en ook genoeg ervaring, en daarbij zijn veel Nederlandse politici voor Europa.

Echter, de meerderheid van de bevolking vindt ook dat we Balkenende hier moeten houden. Niet omdat Balkenende niet geschikt zou zijn voor de taak, maar omdat zijn taak hier nog niet voorbij is. Een terechte opmerking, hoewel we ondertussen al wel met Balkenende IV zitten, terwijl er nog niet eens de acht jaar voor 2 kabinetten verstreken zijn.

Maar Balkenende is niet de enige die genoemd wordt. Als hij naar Europa wil (als president), dan moet hij opboksen tegen de populaire Brit Tony Blair, en de zeer ervaren Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker. Volgens enkele Nederlandse politici in Europa zal de kans van Balkenende ongeveer 50% zijn, maar als je realistisch wilt blijven zal die kans toch slinken.

Een ander probleem vinden we hier in de Nederlandse politiek. Als Balkenende vertrekt, moet zijn post worden overgenomen. Maxime Verhagen wordt daarvoor als geschikt beschouwd, maar dan komt ook zijn plaats weer vrij. Alsof er nog niet voldoende stoelendans geweest is met de kabinetten van Balkenende, waarvan hij de laatste overigens nu zelf zou verlaten.

Een meer reŽle optie is om nieuwe verkiezingen te houden. Balkenende krijgt dan de discutabele eer van vier kabinetten binnen 2 termijnen, en daar blijft het niet bij. Peilingen van momenteel geven aan dat de regeringspartijen de grote verliezers van een nieuwe verkiezing zullen worden, terwijl de ‘gevreesde’ partij van Wilders flinke winst boekt. De druk op Balkenende om te blijven is vanuit zijn partij en de regering dan ook aanwezig, hoewel niemand hem echt tegen wilt houden als hij naar Europa vertrekt.

Kortom, Balkenende zal moeten kiezen voor Nederland of Europa. De meest voor de hand liggende keuze is om hier te blijven, met name om een chaos in de Nederlandse politiek te kunnen voorkomen. Daarbij blijft Balkenende een vertrek naar Europa ontkennen, dus het zou redelijk onverwacht zijn als hij toch zou gaan.

Volgende: Midden in de zomer 11-'09 Midden in de zomer
Volgende: Inside: MP3 speler 09-'09 Inside: MP3 speler

Reacties


Door Tweakers user grandslam, dinsdag 10 november 2009 23:51

het grootste gedeelte van de mensen die Balkenende graag euro president zien, willen gewoon nieuwe verkiezingen. Ik hen toevallig vandaag op werk een beetje rondgevraagd en niemand is echt gelukkig met de huidige situatie.

Door Tweakers user Jejking, woensdag 11 november 2009 00:23

Ze zien hem graag Europresident worden, dan zijn ze hem hier in Nederland kwijt. Dat zal een beetje de achterliggende gedachte zijn. Helaas is dat dan weer niet zo.

Door Tweakers user -JeeDee-, woensdag 11 november 2009 00:24

Eeeehm, het wordt Van Rompuy (belgiŽ)...
Balkenende heeft amper kans

Door Tweakers user HendrikN, woensdag 11 november 2009 00:37

^ Wat mijn bovenbuurman zegt ^

Door Tweakers user siren, woensdag 11 november 2009 03:15

Ik wacht nog steeds op het zoet maar ik word steeds zuurder. Ik kan niet een ding noemen wat hij gedaan heeft waar ik blij mee ben.
Wat voor concrete dingen heeft balkenende nou goed gedaan kunnen jullie wat voorbeelden geven? Af en toe denk ik dat hij in interviews alleen maar goed is in het verdraaien van gesprekspunten en het omdraaien van de vraagstelling. Er is te weinig daadkracht er worden te veel compromissen gesloten de hete hangijzers worden op toekomstige kabinetten geschoven. De aow kan naar 62 als ze de hypotheekrente aftrek stopzetten bijvoorbeeld.

Door Tweakers user Rhapsody, woensdag 11 november 2009 07:21

Persoonlijk heb ik niet het idee dat er een beter alternatief is in de huidige politiek.

Nu lijkt het net of oppositie het wel ff zou klaren en 'daadkrachtiger' op zou treden, maar dat hebben we de voorgaande jaren wel gezien... not.

Door Tweakers user Wartopia, woensdag 11 november 2009 08:10

Balkenende? wat heeft hij voor nederland gedaan dan?

Door Tweakers user thewizard2006, woensdag 11 november 2009 08:47

afschaffen hypotheekrente, ben je helemaal.....
Ik heb daar 30 jaar profijt van tov die 3 jaar die jij wil. Kijk wel uit!

Over balkenende.... Je wil van hem af maar er is eigenlijk geen waardige opvolger. Wilder mag dan wel de grootste partij hebben (en ik zal ook op hem stemmen), maar zie hem niet onze nieuwe minister president worden. Echter zijn er weinig andere potentiele kandidaten waar in veel vertrouwen in heb. Het wordt eens tijd voor een nieuwe, slimme en charismatische leider! :)

Door Tweakers user Neo_TGP, woensdag 11 november 2009 10:14

Altijd maar gezeur over de zittende minister president.. Het geld om het land draaiende te houden moet toch ergens vandaan komen, of er nou een CDA'er , VVD'er of PVDA'er zit, het maakt toch niet uit.. Het is altijd een compromis dat er gesloten moet worden.. En dan kan je als snelle populaire harrie wel gaan lopen roepen dat je het helemaal anders wil gaan doen.. Maar dan wil ik daar wel eens een kloppend en sluitend plan voor zien... Ow wacht.. dat is er niet..

Door Tweakers user freak-ish, woensdag 11 november 2009 10:30

Balkenende voor Europa...Ik heb nog geen enkele kandidaat horen zeggen..."ik word ...". ontkenning is een aangeboren eigenschap van politica O-)

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 11 november 2009 10:34

Van Rompuy zwijgt gewoon, die ontkend zelfs al niet meer.

En als het Blair word dan mogen ze van mij Europa ineens opdoeken. Het kan niet dat iemand die tegen Europa is, dat een land dat geen volwaardig lid is onze eerste President zal leveren.

Door Tweakers user BreezahBoy, woensdag 11 november 2009 10:34

balkenende doet het helemaal niet zo slecht hoor, met een andere mp had ik wel willen zien wat er gebeurd zou zijn met de banken e.d.

maar goed het volk loopt altijd te blaten op de mp het is nooit goed. parlementsleden buitelen over elkaar heen in hun ijver om de mp te kakken te kunnen zetten (pechtold, kant, halsema, rutte) en ze staan als beste stuurlui aan wal met mooie praatjes, ja ik kijk naar jou pechtold; jij bent net zo populistisch als wilders alleen een ander marktsegment.

het probleem zit gewoon in het nederlandse volk en de volksvertegenwoordiging en niet in het kabinet.

en ondertussen realiseren die zuurpruimen zich niet dat je je super gelukkig mag prijzen dat je als nederlander geboren bent. voor hetzelfde geld had je in afrika of in china gezeten netbooks in elkaar prutsen aan de lopende band.

Door Tweakers user i-chat, woensdag 11 november 2009 13:53

aan de andere kant, - wel mooi die crisis, etc etc....
maar laat wouter bos dan AUB de portemonť in de ring gooien...
doe mij maar liever gerrit zalm - das tenminste een econoom van formaat...

het lijkt wel of JP en z'n vrienden er alleen maar een grotere puinhoop van maken...

en wilders... tis nog steeds jammer dat ze die kogel in fortuyn hebben gestampt en niet voor deze lul hebben bewaard... wat een onvergefelijk naar mannetje is wilders.

die partij moesten ze net als die van janmaat gewoon verbieden...

@ breezaboy... altijd dat eeuwige geafrika - misschien eens wat meer over die zooi daar lezen, ze martelen daar onderandere nog kinderen omdat een of andere feeks die zelf nog roept christen te zijn ook, heeft verzonnnen dat kinderen de duivel kunnen zijn...

en dan nog... hoe willen wij ooit welvaard brengen in ghana als het hier al een puinhoop is. om het bij indianenvehalen te houdnen: daar komt een verhaal van daan over iemand die in heeft voorjaar een appelboom had met heerijke geuren en kleuren...
in de zomer had ie een grote schaduw om lekker te zitten beschermt tegen de zon..
in het najaar waarden daar overvloedig veel appels.. en in de winter een warm haardvuur.

het probleem echter was dat ie het in het voorjaar niet meer lekker vond ruiken...

(en voor de iets minder oplettende lezers: - dat je appel plukt is een ding, maar de boom omkappen voor brandhoud is gewoonweg dom) ...


dit is echter wel exact de manier waarom wij omgaan met 'ontwikkelings' hulp...

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 november 2009 14:00]


Door Philip, woensdag 11 november 2009 14:54

Het maakt me niet uit waar Balkenende heen gaat zolang we maar nieuwe verkiezingen krijgen. De huidige situatie is absoluut geen afspiegeling van de wil van het volk en dus vertegenwoordigen onze volksvertegenwoordigers momenteel niet (in de juiste verhouding) de wil van het volk. Ergo, inpakken & wegwezen graag.

Door Tweakers user EnzoMatrix, woensdag 11 november 2009 16:00

doe mij maar liever gerrit zalm - das tenminste een econoom van formaat...
Was dat die man die bij DSB ook wist wat ie de consument allemaal aansmeerde?
Wise choice Obi Wan
(en voor de iets minder oplettende lezers: - dat je appel plukt is een ding, maar de boom omkappen voor brandhoud is gewoonweg dom) ...
De minder oplettende lezer, indeed.

Femke is politica, meerdere vrouwen in de tweede kamer zijn gewoon politici ;)
/mierenvrijen

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 november 2009 16:30]


Door Tweakers user In Search of Sunrise, donderdag 12 november 2009 00:47

doe mij maar liever gerrit zalm - das tenminste een econoom van formaat...
Degene die in paars altijd maar alles op de staatskas schuifde en het volk moest maar op een stok bijten. Was ook degene die zo'n grote mond had tegenover Frankrijk en Duitsland, maar later van die landen de wind van voren kreeg (en terecht) toen bleek dat meneer zelf de zaken niet op orde had. Had toen ook met de staatskas te maken.
Zalm had het altijd maar over die verrekte staatskas. Tuurlijk, dat is ook belangrijk, maar er zijn meer dingen dan alleen dat. Daarnaast wist zalmpje van de zaken bij DSB, maar deed niks. Oh, wat een econoom is het toch.
Nee, dan liever nog Willem Vermeend.

[Reactie gewijzigd op donderdag 12 november 2009 00:48]


Door Tweakers user dcm360, dinsdag 17 november 2009 21:25

offtopic:
Mocht iemand hier zn post kwijt zijn en daar vragen over hebben, ben ik bereikbaar via DM of het contactformulier op mn website (zie mn profiel)

Door Marc van den Broek, woensdag 18 november 2009 00:08

Ik baal van sites die censureren, mijn eerder betoog was dat ook Balkenende alleen maar weer een afleidingsmanoeuvre is om te verdoezelen waar het werkelijk om gaat.

Haal deze dus ook maar weg (zeker ook samenscholers met de illuminati) ble, of zijn jullie onderdeel van Big Brother??

Door Tweakers user dcm360, woensdag 18 november 2009 10:37

Ik houd het er zelf op dat mn blog een plaats is waar mensen hun ideen kunnen ventileren, niet als een plaats voor stemmingmakerij en propaganda voor eigen doeleinden.

Door Tweakers user dcm360, woensdag 18 november 2009 17:46

Sorry Marc, ik sluit de reacties. Hierboven heb ik al aangegeven hoe je me kan bereiken voor eventuele vragen.
zeer late edit: reacties staan weer open voor het geval er behoefte aan is.

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 november 2010 21:13]


Reageren is niet meer mogelijk