Mist

Door dcm360 op dinsdag 9 november 2010 00:13 - Reacties (7)
Categorie: Diversen, Views: 3.568

Langzaam komen de weilanden en akkers voorbij. Een dikke laag mist maakt het een sprookjesachtig zicht met zo hier en daar de vage gestalten van koeien die geen poten lijken te hebben.
Ik loop over een smal weggetje tussen de weilanden door. Rechts van me zie ik een ik een half ineengezakt hek. Geen idee waarom, maar ineens krijg ik de onweerstaanbare neiging om over het hek te klimmen, het weiland in.

Lees verder »

Midden in de zomer

Door dcm360 op maandag 30 november 2009 19:11 - Reacties (1)
Categorie: Oude doos, Views: 3.804

De oude doos is weer geopend, en deze keer heb ik een verhaaltje uitgekozen dat eigenlijk niet echt een onderwerp heeft. Een echte inleiding heb ik er ook niet voor, maar ik wil nog wel even zeggen dat deze dus in de zomer geschreven is (vandaar deze titel ook maar) ;)

Het is tijd om te gaan. Ik voel het, ik weet het zeker. Tijd om te verlaten waar ik ben, alle anderen om me heen.
Ik beweeg me naar de zijkant, en kijk opzij. Het lijkt ver, zeer ver zelfs. Wanneer ik achterom kijk zie ik anderen wachten, niet van plan om als eerste te gaan. Ik moet deze keer de eerste zijn.
Het is zover, tijd om te gaan. Ik laat alles los wat ik hier heb. Ik val.
Ik kijk achter me. Ik wordt gevolgd, maar ben nog steeds de eerste, toch? Ik kijk voor me, net op tijd. Ik val rakelings langs een ander, ben ik nu wel de eerste? Het maakt niet meer uit, een weg terug is er niet.
Ik val, eindeloos ver lijkt het wel. De wereld lijkt klein vanaf hier. De wereld groeit. Ik val verder en verder, en mijn laatste doel in deze vorm komt in zicht.
Ik zie ze staan. Nog steeds val ik verder. Zo snel dat vormen gaan vervagen en alles grijs kleurt.
Ik sluit mijn ogen, en bedenk wat ik ga worden. De weg terug omhoog kan wel eeuwen duren.
Het laatste moment. Ik open mijn ogen weer, nog net op tijd voor een laatste blik. Als ik het zou kunnen zou ik glimlachen. Ik zie...

Tik.
Ik schrik op. Zonder dat ik me er bewust van was, was ik dromerig naar buiten aan het staren.
Een tweede druppel valt, gevolgd door een derde, vierde, vijfde, zes, nee zevende, steeds sneller na elkaar.
Nog steeds niet helemaal helder beweeg ik mn arm naar het raam en duw deze dicht. Langzaam veranderen enkele druppels in een regenbui. De boom die nog maar even geleden tegen de bewolkte lucht een schilderijachtig plaatje vormde beweegt nu met de wind.
Hoewel, schilderijachtig? Nee, toch maar niet dan, als ik met wat moeite in de verte de vage vormen van de hoogbouw van zuid kan ontdekken. Het lijkt wel herfst dit weer.
De druppels vallen op het geelbruine gras. Een merel hupt snel weg om niet nat te worden.
TIK!
Opnieuw schrik ik op, maar deze keer verwacht ik nog een tik.
Tik. Hm, nog wel een denk ik. Daar klikt het anders wel hard genoeg voor.
Het is de poes die door het kattenluik naar binnen sprint, in een nu al mislukte poging om een droge vacht te houden.
Ik besluit dan om maar eens te gaan kijken beneden. En als ik dan toch die kant uit ga kan ik net zo goed mn beker weer vullen met koffie. Ik draai me om naar mn bureau, waar alle kleur is vervangen door grijs en zwart.
Tijd voor koffie dus.

Weg met Balkenende!?

Door dcm360 op dinsdag 10 november 2009 23:21 - Reacties (20)
Categorieën: Oude doos, Politiek, Views: 5.722

Inleiding/disclaimer/lees dit eerst even
En jawel, ik leef nog :) Sinds mn laatste post ben ik niet zo veel meer aan schrijven toegekomen, op werk voor school na. Vandaar nu de ‘oude doos’. Ik pak een tekst die ik al eerder geschreven heb en plaats die hier. Meningen in deze stukken hoeven niet (meer) per se overeen te komen met mijn huidige mening, dus kijk niet raar als je denkt ertegenin te gaan en ik reageer met ‘helemaal gelijk’ ;)
De tekst hieronder in eigenlijk nog vrij recent, en geschreven voor Nederlands. De originele titel was ‘Op naar Europa!’, en is een beetje aangepast om hier te kunnen plaatsen. Veel leesplezier of duik gerust weg ;)

Lees verder »

Inside: MP3 speler

Door dcm360 op maandag 7 september 2009 21:47 - Reacties (9)
Categorie: Inside, Views: 5.587

En het is weer eens tijd voor iets nieuws, en hopelijk ook iets leuks. Vanmiddag kwam ik onderin een lade mn oude MP3 speler tegen, naast mn rekenmachine. Deze MP3 speler is ongeveer 4 jaartjes oud, heeft 512MB opslagruimte, en doet het niet meer. Hee, dat is leuk Tijd om een setje schroevendraaiers te pakken en eens te kijken hoe dit apparaatje er van binnen uitziet. En dan heeft de rekenmachine er ineens ook nog wat mee te maken!

Het volledige artikel is hier te lezen, en omdat mn lightbox eigenlijk voor geen meter werkt plaats ik de foto's ook maar hieronder. Om niet iedereen te dwingen op mn site te registreren laat ik de reacties ook hier open.

Deel 1: de MP3 speler
http://tweakers.net/ext/f/nI0eDGpYAckv3whwXY86031q/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/yLCqcJPkoskzTHZbZ7327ibB/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/XmP09cKGp0iXhX8QgFtfwgC1/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/XZzeL8a3YtohhFKJsDyQbywF/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/qPNKir0n3sNk2EI6lYgDDDVX/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/ki5gEu9sRGMGqOUPW1wScEbu/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/PNJ4z6Oy21LbFrvnP69XOHyl/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/qbsoFCmQeNlJ3cLtA1O9Dgom/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/YspSeXMuXQ2ogGE8eu1XSpg3/thumb.jpg

Enkele foto's

Door dcm360 op vrijdag 28 augustus 2009 23:29 - Reacties (4)
Categorie: Diversen, Views: 3.784

Sinds een tijdje heb ik nu mijn huidige telefoon, een HTC Touch HD, en de kwaliteit van de foto's die deze maakt is verassend genoeg beter dan de kwaliteit van mn c-merk fototoestel. Daarnaast heb ik mn telefoon ook altijd wel bij. Het gevolg daarvan is hieronder te zien: ik heb een kleine selectie gemaakt uit de foto's die ik heb genomen, die wat bijgesneden, geschaald en gedraaid. Ik weet dat draaien vreselijk is voor de kwaliteit, maarja, ik moest natuurlijk ook even voorkomen dat de Westerschelde leeg zou lopen ;)

Dus nu combineer ik het uitproberen van een lightbox meteen maar met het laten zien van wat van mn eigen foto's. Dus de foto's zijn aanklikbaar voor een grotere versie, in een mooie lightbox :)

http://tweakers.net/ext/f/WUkwH7yGKSnVAPX7hbaezTcj/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/I3X4CWiNfaN7cXVrCq3muRim/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/QR0ZeGK9UN79KZbV5KCFp06P/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/CeS9uV4fCPy2IOfq3JC6NGdw/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/AujuU3ShdpDypxsgrjFPy5uA/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/cxHCGfKU67LZLsB4Dvyifr1Y/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/gYXHcUrgYSIu64CGRYs8V6F7/thumb.jpg